Pirinç pilavına güzel bir alternatif. Yapımı da çok kolay.













4 yemek kaşığı zeytinyağ
½ kırmızı soğan
1 orta boy havuç
½ paket arpa şehriye
½ paket krema
Tuz
Karabiber


Bir tencereye su koyun. Tuz atarak kaynatın. Şehriyeyi ilave ederek , lapa olmamasına dikkat ederek haşlayıp suyunu süzün. Zeytinyağı bir tavaya alıp ısıtın. Küçük küpler halinde kestiğiniz kırmızı soğanı, aynı şekilde kesilmiş havucu koyarak kavurun. İyice yumuşadıklarında şehriyeyi  ilave edin. Kremayı, tuzu ve karabiberi ekleyerek,  bir kaç dakika pişirin. Pilavınız servise hazır. Izgara etlerinizin yanına ya da sebze yemeklerinize çok güzel eşlik ediyor.

Afiyet olsun.