Pirinç pilavına güzel bir alternatif. Yapımı da çok kolay.
4
yemek kaşığı zeytinyağ
½ kırmızı
soğan
1
orta boy havuç
½ paket
arpa şehriye
½ paket
krema
Tuz
Karabiber
Bir
tencereye su koyun. Tuz atarak kaynatın. Şehriyeyi ilave ederek , lapa
olmamasına dikkat ederek haşlayıp suyunu süzün. Zeytinyağı bir tavaya alıp
ısıtın. Küçük küpler halinde kestiğiniz kırmızı soğanı, aynı şekilde kesilmiş
havucu koyarak kavurun. İyice yumuşadıklarında şehriyeyi ilave edin. Kremayı, tuzu ve karabiberi
ekleyerek, bir kaç dakika pişirin.
Pilavınız servise hazır. Izgara etlerinizin yanına ya da sebze yemeklerinize
çok güzel eşlik ediyor.
Afiyet
olsun.
nefis