Meyvenin en bol zamanı. Zamanını geçirmeden marmelat yapalım.
1 kg.
çilek kayısı, şeftali vb.
1 kg.
toz şeker
1
adet limon suyu
Kullanacağınız
meyveyi yıkayın. Varsa çekirdeklerini çıkartın. İri parçalar halinde keserek mutfak robotuna alın. Çok fazla
parçalamadan püre haline getirin. Tencereye koyun. Toz şekeri ilave ederek
kaynatın. Üzerinde biriken köpükleri arada kaşıkla alın. Suyunu çekip
koyulaşmaya başlayınca, limon suyunu ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp,
ocaktan alın. Birkaç gün, üzerini bir tülbent ile örterek güneşte bırakın.
Kıvamı ve rengi çok daha güzel olacaktır.
Eğer kayısı marmelatı yapıyorsanız,
pişirme esnasında çekirdeklerini soyup içine atın. Hem görüntüsünü hem de tadını
güzelleştirmiş olursunuz.
Afiyet
olsun.
basarilar
Teşekkür ederim.
çok güzel tarifler başarılar
Burak ERKUT