Meyvenin en bol zamanı. Zamanını geçirmeden marmelat yapalım.











1 kg. çilek kayısı, şeftali vb.
1 kg. toz şeker
1 adet limon suyu

Kullanacağınız meyveyi yıkayın. Varsa çekirdeklerini çıkartın. İri parçalar halinde  keserek mutfak robotuna alın. Çok fazla parçalamadan püre haline getirin. Tencereye koyun. Toz şekeri ilave ederek kaynatın. Üzerinde biriken köpükleri arada kaşıkla alın. Suyunu çekip koyulaşmaya başlayınca, limon suyunu ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp, ocaktan alın. Birkaç gün, üzerini bir tülbent ile örterek güneşte bırakın. Kıvamı ve rengi çok daha güzel olacaktır. 

Eğer kayısı marmelatı yapıyorsanız, pişirme esnasında çekirdeklerini soyup içine atın. Hem görüntüsünü hem de tadını güzelleştirmiş  olursunuz.

Afiyet olsun.

3 Responses
  1. Adsız Says:

    basarilar



  2. Adsız Says:

    çok güzel tarifler başarılar
    Burak ERKUT