Limonlu, kıtır kıtır. Kavanoz içinde 1 hafta saklayabilirsiniz.





2 su bardağı un
1 su bardağı toz badem (badem unu)
1 su bardağı pudra şekeri
160 gr. oda ısısında tereyağ
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 adet yumurtanın akı
2 yemek kaşığı esmer şeker
File badem

Tereyağı mikser ile çırpın. Pudra şekerini ekleyip çırpmaya devam edin. Limon kabuğu rendesi, un ve badem ununu da ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edin. 25x35 ebadında,  yağlı kağıt serilmiş bir kalıba, elinizle bastırarak yayın. Yumurta akını çatalla çırptıktan sonra, hamurun üzerine sürün. Önce esmer şeker sonra file bademleri serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp sıcakken kare şeklinde dilimleyin. Soğutup servis yapın.

Afiyet olsun.



3 Responses
  1. Adsız Says:

    Hayirli olsun..basarilarinizin devamini dilerim..


  2. Adsız Says:

    Emine hanim severek takip ediyorum.tebrikler tesekkurler.