Limonlu, kıtır kıtır. Kavanoz içinde 1 hafta saklayabilirsiniz.
2 su
bardağı un
1 su
bardağı toz badem (badem unu)
1 su
bardağı pudra şekeri
160
gr. oda ısısında tereyağ
1
limonun rendelenmiş kabuğu
1
adet yumurtanın akı
2
yemek kaşığı esmer şeker
File
badem
Tereyağı
mikser ile çırpın. Pudra şekerini ekleyip çırpmaya devam edin. Limon kabuğu
rendesi, un ve badem ununu da ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edin. 25x35
ebadında, yağlı kağıt serilmiş bir
kalıba, elinizle bastırarak yayın. Yumurta akını çatalla çırptıktan sonra,
hamurun üzerine sürün. Önce esmer şeker sonra file bademleri serpin. Önceden
ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp
sıcakken kare şeklinde dilimleyin. Soğutup servis yapın.
Afiyet
olsun.
Hayirli olsun..basarilarinizin devamini dilerim..
Emine hanim severek takip ediyorum.tebrikler tesekkurler.
Teşekkür ederim.