Pastacılık okulunda, okul bitimine doğru, yazılı ve bireysel performans olarak sınava girmiştik. Performans sınavında her birimiz kendimize ait bir tarifi uygulamalı olarak yapıp not aldık. Bugün paylaşacağım tarif işte bunlardan biri. Arkadaşım tarifinin tanıtımını yaparken kolay yapıldığını, lezzetinin çok güzel olduğunu, tarifin annesine ait olduğunu söylemişti. Gerçekten de hazırlık aşaması kolay, sonunda çıkan lezzeti mükemmeldi.

El altında bulunan malzemelerle çok çabuk hazırlayabileceğiniz, ağzınızda dağılan bu küçük lezzet toplarını en kısa zamanda denemenizi öneririm. Benim gibi evden eksik olmayacak bir kurabiye güzeliniz olacak :)



Tarifte kullanılan bardak ölçüsü büyük boy çay bardağı ölçüsüdür.

2 adet yumurta sarısı
250 gr. tereyağ veya margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
5 çay bardağı un

Bir kase içerisine yumurta sarıları, yağ ve şekeri koyarak elinizle karıştırın. Bu karışımın üzerine kabartma tozu, vanilya ve unu eleyerek ekleyin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur oluşana kadar yoğurun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlak toplar hazırlayın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece ısılı fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.

Pişen kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Afiyet olsun.
0 Responses