Meze niyetine, salata niyetine, garnitür niyetine. Siz nerde kullanmak isterseniz öyle. Patates topları üzerinde nefis sosu ile çok davetkar bir tarif.

Sosunun şöyle de bir güzelliği var: Bu tarifte kullanabileceğiniz gibi, hazırlayacağınız özellikle yeşillik ağırlıklı salatalarınızda da rahatlıkla kullanabilirsiniz.









3 adet patates
2 adet orta boy salatalık
1/2 limon suyu
Tuz
Karabiber
Toz kırmızı biber
2 yemek kaşığı zeytinyağ


Sosu İçin;
1/2 demet roka
1/2 demet dereotu
2 diş sarmısak
1/2 limon suyu
2 yemek kaşığı light mayonez
2 yemek kaşığı yoğurt
Tuz


Süslemek İçin;
Çeri domates ya da kırmızı kapya biber


Patates toplarını hazırlamak için patatesleri kabuklarıyla birlikte haşlayıp soğutun. Kabuklarını soyduktan sonra bir kase içerisine rendeleyin. Salatalıkları iyice yıkadıktan sonra, kabuklarıyla birlikte patateslerin içine rendeleyin. Tuz, karabiber, kırmızı biber, limon suyu ve zeytinyağını ekledikten sonra iyice karıştırın. Mandalina büyüklüğünde toplar hazırlayarak servis tabağına dizin.









Sosunu hazırlamak için, mutfak robotunun içine, yıkanıp ayıklanmış dereotu, roka, mayonez, yoğurt, sarımsak, limon suyu, tuzu koyarak malzemenin hepsi homojen bir karışım oluşturuncaya kadar karıştırın.

Hazırladığınız sosu patates toplarının üzerine bir kaşık yardımıyla dökün. Topların üzerlerini çeri domates, kırmızı kapya biber ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
0 Responses