Buram buram Uzakdoğu kokulu bir tavuk. Bu tarif benim yemek okulunda yaptığım, sonrada müptelası olduğum bir yemek.

Tavuklar hazırlanırken sıvı yağda kızartılıyor. Ama dışına kaplanan nişasta sayesinde ne kızattıldığı anlaşılıyor, ne de yağlı bir yemek.

Özellikle konukların ağırlandığı sofralara  da çok yakışan bir yemek. Hem çok değişik, hem çok lezzetli.










500 gr. kuşbaşı tavuk eti
2 su bardağı nişasta
3 adet yumurta

Kızartmak İçin:
Sıvı yağ

Sosu İçin:
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı susam yağı
4 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı esmer şeker
1 tatlı kaşığı toz zencefil
5 yemek kaşığı soya sosu
3 yemek kaşığı ketçap
1 yemek kaşığı chili sos
1 yemek kaşığı bal
1/2 limon suyu

Üzeri İçin:
4 adet taze soğanın yeşil dalları



Nişastayı geniş bir kaba boşaltın. Yumurtaları da geniş bir kase içerisine kırarak çatalla çırpın. Tavuk etlerini önce nişastaya, sonra yumurtaya, sonra tekrar nişastaya bulayarak kızgın yağda kızartın. Mutfak havlusu üzerine alarak, fazla yağını süzdürün.

Bir tencerenin içerisine sarımsakları ezin. Üzerine sos için kalan malzemelerin tümünü yani susam, susam yağı, bal, esmer şeker, soya sosu, ketçap, limon suyu, chili sos, zencefili ekleyerek iyice karıştırın. Ateşin üzerine alarak sosu ısıtın. Isınan sosa kızattığınız tavukları ilave ederek 10 dakika kadar pişirin. Sos iyice tavuklara geçsin.

Pişen yemeği servis tabağına alın. Üzerine ince kıyılmış soğanları serperek servis yapın.

Afiyet olsun.
0 Responses