Makarnayı herkes sever. Ne yazık ki kerevizi sevmeyenler çoğunlukta  :(  Bu sebzenin diğer tüm sebzeler gibi, sağlıklı beslenmek için sıklıkla tüketilmesinden yanayım. Bu yemek kereviz sevmeyen oğluma, kereviz yedirebilmek için çareler ararken ortaya çıktı. Yemeğin güzelliğinden, içinde kerevizin olduğunu bile anlamadan yedi, bitirdi.

Benim gibi bu konudan muzdarip olanlar olabilir düşüncesiyle paylaşmak istedim. Gerçekten değişik, hoş, pratik ve en önemlisi bol vitaminli bir yemek oldu. Kereviz sevmeyenler de içinde kereviz olduğunu anlamadan afiyetle yiyecektir :)





1 paket makarna
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
4 - 5 adet domates
1 adet kereviz
2 adet orta boy havuç
1/2 su bardağı zeytinyağ
Tuz
Karabiber
Birkaç dal maydanoz


Soğanı küçük küpler halinde doğrayıp, zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Sarımsakları kıyıp ekleyin. Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra, küçük küpler halinde kesip soğanlara ilave ederek kavurma işlemine devam edin.

Havuçların ve kerevizin kabuklarını soyup rendeleyin. Domateslerin üzerine ekeyerek kavurma işlemine devam edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Sebzeler yumuşayana kadar bu işlemi sürdürün.

Bu sırada kaynamış bol tuzlu suda makarnayı hafif diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzün. Bir kase içerisine alın.

Makarnanın üzerine sotelediğiniz sebzeleri döküp, harcın makarnayla bütünleşmesi için iyice karıştırın.

Maydanozu ince kıyarak, makarnanın üzerine serpin.

Afiyet olsun.



0 Responses