Sufle Fransız mutfağının en önemli yemeklerinden biridir. Tatlı ya da tuzlu olarak pişirilir. Çok fazla çeşidi bulunan sufle, fırında pişirilir, yumuşak ve kabarık olur. Suflelerin yapımı çok kolaydır, fakat biraz dikkat ve özen ister. Uygun reçetesine denk gelirseniz, ortaya çıkardığınız ürünün tadından yenmez. Aynen bu reçetede olduğu gibi.

Suflenin yapımı zor değildir. Sadece kullanacağınız yumurtanın kıvamnı doğru ayarlarsanız, oldukça kabarık, içi yumuşak nefis sufleler yapabilirsiniz. Kim korkar sufle yapmaktan diyerek bu reçeteyi uygulayın. Sonucun ne kadar muhteşem olduğunu göreceksiniz.





400 gr. ıspanak
1 adet küçük boy kuru soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3 adet yumurta akı
Tuz
 

Beşamel Sosu İçin;
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un 
Tuz
Karabiber

Ispanakların sadece yaprakları kalacak şekilde temizleyip iyice yıkadıktan sonra, ince doğrayın.

Bir tavada zeytinyağını kızdırdıktan sonra küp küp kesilmiş soğanı kavurun. Doğranmış ıspanakları ilave ederek soteleyin. Tuz seviyorsanız biraz pul biber ile tatlandırıp, ateşten alın.

Beşamel sosu hazırlamak için, küçük bir tencere içerisinde tereyağını eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Karıştırmaya ara vermeden sütü ekleyin, tuz ve karabiberle tatlandırıp kıvamı koyulaşana kadar pişirin.

Hazırladığınız beşamel sos ile kavurduğunuz ıspanakları ve rendelenmiş kaşar peynirini birleştirip soğumaya bırakın.

Yumurta aklarını mikser ile iyice katılaşıp kabarana kadar çırpın. Bu işlem çok önemlidir. Çünkü yumurtayı ne kadar iyi çırparsanız sufleniz o kadar kabarık olacaktır.

Kar haline gelen yumurta aklarını ıspanaklı karışıma katlama yöntemi dediğimiz folding yöntemiyle, dışarıdan içeriye doğru katlayarak, yumurtanın sönmemesine dikkat ederek yedirin.

6 adet sufle kabını ya da ısıya dayanıklı kaseyi, iyice yağladıktan sonra karışımı eşit şekilde kalıplara boşaltın.

Önceden ısıtılmış 180 derece ısılı fırında 12 dakika pişirin.

Fırından çıkarttığınız sufleleri hemen servis yapın. Zira bekledikçe kabarıklığı sönecektir.

Afiyet olsun.



0 Responses