Patlıcan kızartmalı pirinç pilavını yaparız değil mi ? Bu kez bir değişiklik yaparak, bulgurdan yapmaya ne dersiniz ? Cidden tadı pirinç pilavını aratmayacak kadar güzel oldu. Yapım aşamaları da aynı. Hem bulgur pirince göre daha da sağlıklı bir besin olduğundan, sıklıkla tüketmekte fayda var. Eğer bulgur pilavını seviyorsanız, bu yemeği denemenizi öneririm.








2 su bardağı bulgur
3 adet domates
1 adet kuru soğan
3 adet patlıcan
2 adet yeşil biber
1 çay bardağı zeytinyağ
Tuz
Karabiber

Kızartmak İçin;
Sıvı yağ



Patlıcanları alacalı soyduktan sonra küçük küpler halinde kesin. Tuzlu su içerisinde bırakarak acısının çıkmasını sağlayın. Suyunu süzdükten sonra bol sıvı yağ içerisinde kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak, fazla yağlarını süzdürün.

Bir tencere içerisine zeytinyağını koyarak küp küp kestiğiniz soğanları kavurun. Ardından rendelenmiş domatesleri ve ince kesilmiş yeşil biberleri ekleyip sos kıvamında olana kadar pişirin. 3 su bardağı sıcak su ilave edin. Su kaynayınca yıkayıp süzdüğünüz bulguru ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Pilav suyunu çekmeye yakın, kızarttığınız patlıcanları ekleyin ve karıştırın. Ateşten aldıktan sonra, kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakın.

Afiyet olsun.

0 Responses