Biraz Uzakdoğu mutfağını çağrıştıran bir yemek. Tavuk göğüs eti kuru olması nedeniyle çok tercih edilmez. Ama bu yemeğin yapımı sırasında kullanılan krema, etin o kuruluğunu ve yağsızlığını gideriyor. Güzel bir yemek yapmanız gerekiyor ama uğraşacak zamanınız yok. İşte böyle zamanlarda hazırlayabileceğiniz çok pratik bir o kadar da kolay, lezzetli bir yemek.






500 gr. tavuk göğüs eti
1 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
250 gr. mantar
1 paket krema
2 yemek kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı soya sos
Tuz
Karabiber


Tavuk etini bütün olarak aldıysanız kuşbaşı olarak doğrayın. Soğanı küp küp kesin. Mantarları yıkadıktan sonra ince dilimleyin. Biberlerin çekirdekli kısımlarını çıkardıktan sonra ince doğrayın.

Tencereye tereyağını koyup, soğanları kavurun. Tavuk etlerini ekleyerek renkleri dönüp, suyunu çekene kadar soteleyin. Mantar ve biberleri de ilave edip soteleme işlemine devam edin.

Malzemeler sotelenip piştikten sonra, krema ile soya sosunu ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.

Eklediğiniz krema homejen bir karışıma dönüştükten sonra yemeğiniz pişmiş demektir.

Yanına haşlanmış sebze, pilav ya da makarna çeşitleri ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.


1 Response
  1. Thank you. I invite your photoblog.