Bazen canımız çok tatlı yemek ister. Muftağa girip önce dolapları karıştırırız. Sonra buzdolabının kapısını açıp, önünde durup, araştıran gözlerle içine bakarız ne yesek de şu tatlı ihtiyacımızı gidersek diye. İşte tamda bu durumların tatlısı çikolata krem. Sadece üç malzeme ile çikolatalı, krem kıvamında yumuşak, acayip kolay bir çikolata bombası hazırlayacağız.

Sadece kendimiz için değil, sevdiklerimize de hazırlayarak, çikolatanın verdiği mutluluk hormonunu yükseltmekten yanayım.

Tatlıyı hazırladıktan sonra üzerini pudra şekeri ve taze meyvelerle veya krem şanti ve meyve ikilisini kullanarak süsleyebilirsiniz.





2 paket (400 gr.) krema
4 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı toz şeker
80 gr. bitter çikolata


Üzeri İçin;
Krem şanti ya da pudra şekeri
Böğürtlen, çilek, franbuaz, vişne gibi taze meyve


Kremayı şeker ile birlikte bir sos tenceresine alarak kaynatmadan ısıtın. Ocaktan alıp içerisine küçük parçalara ayırdığınız çikolatayı ekleyin. Karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın. Yumurta sarılarını ekleyerek, yumurtalar iyice karışana kadar karıştırın.

Hazırladığınız bu karışımı ısıya dayanıklı kaselere boşaltıp fırın tepsisine dizin. Kaselerin yarısına gelecek kadar tepsiye su doldurun.

Önceden 150 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

Pişen tatlılarınızı tepsinin içinden alarak oda ısısına gelinceye kadar bekletin. Daha sonra buzdolabında yeterince soğutun. Üzerlerini pudra şekeri, meyve taneleri veya krem şanti ve meyve taneleriyle süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.
0 Responses