Benim en çok sevdiğim kurabiyelerden birisi. Bir kavanoz içerisinde sakladığınızda, 10 - 15 gün tazeliğini kaybetmiyor. Az malzeme ile yapıldığından hem ekonomik, hem pratik. Kurabiyenin içerisinde ben toz fındık kullandım. Buna alternatif olarak dilerseniz toz badem kullanarak, bademli kurabiyeler de hazırlayabilirsiniz. O zaman üzerine file fındık yerine, file badem kullanmalısınız. Hamur kolay kıvam alan bir hamur olduğundan bu tarz değişikliklere imkan veriyor. İster badem, ister fındık kullanın lezzetinde herhangi bir değişiklik olmayacaktır.





50 gr. toz fındık
1 adet yumurta (sarısı kurabiyenin içinde, beyazı üzerinde kullanmak için)
1 paket vanilya
150 gr. pudra şekeri
200 gr. oda ısısında yumuşatılmış tereyağ
Aldığı kadar un

Üzeri İçin;
File fındık
Bitter ya da sütlü çikolata


Geniş bir kase içerisine tereyağ, yumurta sarısı, pudra şekeri, vanilya, toz fındığı koyun. Unu eleyerek kontrollü bir şekilde malzemelere ekleyerek yoğurun. Ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur oluştuğunda un miktarı yeterli olmuş demektir.

Hamurdan küçük parçalar kopartarak elinizde uzun, kalın çubuklar yapıp, bunu ay şeklinde kıvararak yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Hamurun tamamı için bu işlemi uygulayın.

Şekillendirdiğiniz kurabiyelerin üzerine fırça yardımıyla yumurta akı sürüp, file fındık serpin.

Önceden ısıtılmış 175 derece ısılı fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Izgara telin üzerine alıp soğutun.

Çikolatayı benmari usulü eritin. Kurabiyelerin uçlarını çikolataya batırın. Tekrar ızgara tel üzerine alarak, çikolata sertleşene kadar bekletin.

Hem göze, hem damağa hitap eden kurabiyeleriniz servise hazır.

Afiyet olsun.




0 Responses