Kış mevsimini en çok elmalı tarifler için seviyorum :) Elmanın; tarçın ve cevizle birlikteliğinden ister kurabiye, ister kek olsun, inaılmaz güzel, yemeye doyulmaz lezzetler çıkıyor ortaya. Pişirirken evi saran kokusu, pişse de yesek detirten cinsten.

Bugün reçetesini vereceğim kek de aynen böyle. Bol cevizli, tarçınlı, elmalı. Ama içinde hiç yağ yok. Yağ olmamasına rağmen elmalar sayesinde yumuşacık. Mutlaka denemenizi öneririm. Sonuçtan memnun kalacaksınız.





3 adet elma
1 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tarçın

Yumurtaları bir kase içine kırın. Üzerine toz şekeri ekleyerek, yumurtalar beyazlayana kadar mikser ile çırpın.
Un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını eleyerek yumurtalı karışımın üzerine ekleyerek çırpmaya devam edin. Oldukça koyu kıvamlı bir karışım elde edeceksiniz.

Elmaları yıkadıktan sonra kabuklarını soyarak, rendenin iri tarafından rendeleyin. Sulanmalarına izin vermemek için bekletmeden kek hamuruna ekleyin. Son olarak kıyılmış cevizi de ilave ederek karıştırın.

Orta büyüklükte bir kek kalıbınının tabanını yağlayıp unlaıktan sonra kek karışımını kalıba dökün.

Önceden ısıttığınız 175 derece ısılı fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Kekin pişmesini en iyi anlamanın yolu içine kürdan batırmaktır. Eğer kürdan kekin içerisinden kuru çıkıyorsa kek pişmiş demektir. Ayrıca kekler, pişirme sırasında ilk 20 dakika fırın kapağı açılmazsa çok daha güzel kabarırlar.

Afiyet olsun.
0 Responses