Sütlü, hafif, tam kıvamında nefis bir Türk Mutfağı klasiği. Başka söze gerek yok sanırım :)




1 kg. süt
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağından 1 parmak eksik pirinç
2 + 1/2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker

Öncelikle pirinci yıkayıp, üzerlerini geçecek kadar su ekleyerek haşlayıp, suyunu süzün. Şeker ile sütü bir tencereye alarak ısıtın. Haşlanmış pirinci ekleyin. Bir kase içine nişastayı koyarak sıcak sütten bir kepçe koyup, nişastayı homojen haline getirin. Yumurta sarısını ekleyip karıştırın. Bu karşımı kaynamakta olan süte yavaş yavaş akıtarak ekleyin.

Karışım koyulaşana kadar pişirin. Ateşten almadan vanilyayı ilave edin.

Fırın ısısına dayanıklı kase ya da güveç kaplarına boşaltın, tepsiye dizin. Üzerleri kabuk bağlayana kadar oda ısısında bekletin.

Tepsinin içine kapların yarısına gelecek kadar su koyun.

Üstten ısıtılmış 180-190 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Pişen sütlaçları tepsiden çıkartarak soğumaya bırakın.

Afiyet olsun.


0 Responses