Gayet alımlı, afilli, sosyetik İtalyan asıllı, damak çatlatan cinsten tatlı. Oğlumun yediği tek tatlı da diyebilirim :)

Bakmayın bu kadar ünlü olduğuna, yapımı gayet basit bir tatlıdır. Orjinali Mascarpone peyniri ile yapılılmaktadır. Ama bu peynir ülkemizde epey pahalı olduğundan, biz genellikle yerli malı yurdun malı diyerek Labne peynirini kullanıyoruz. Lezzetinde biraz farklılık olsada, yine de gayet güzel iş görüyor. Ben bu reçetede kedi dili bisküvisi kullandım. Siz dilerseniz hazır iki katlı pasta tabanı kullanabileceğiniz gibi, evde yaptığınız pandispanyayı da kullanabilirsiniz. Kekin kakaolu olması yeterli. Kek kullanılması halinde bisküvileri ıslattığımız gibi, aynı şekilde kekin iki katını da ıslatıyoruz.




1 paket kedi dili bisküvi

Kreması İçin;
2 adet yumurta sarısı
2 tepeleme yemek kaşığı un
2 çay bardağı toz şeker
2 paket vanilya
1/2 litre süt
1 kutu Labne peynir


Bisküvileri Islatmak İçin;
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı granül kahve
1 su bardağı ılık su
2 - 3 yemek kaşığı Amaretto likör (İsteğe bağlı)


Üzeri İçin;
1 yemek kaşığı kakao

Kremayı hazırlamakla işe başlayalım. Tencere içine yumurta sarılarını, toz şekeri ve sütü alarak karıştırın. Üzerine unu eleyerek ekleyin. Çırpma teliyle sürekli karıştırarak, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Ateşten aldıktan sonra vanilya ve Labne peynirini ilave ederek, peynir eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Arada kabuk tutmaması için karıştırarak ılınmaya bırakın.

Bisküvileri ıslatacağınız karışım için; bisküvilerin içine girebileceği boydaki bir kabın içine su, kahve, şeker, kullanacaksanız likörü alıp karıştırın. Suyun ılık olması şekerin içinde erimesi için dikkat edilecek bir ayrıntıdır.

Bisküvileri hazırladığınız bu sıvı karışıma çok kısa süreli batırıp çıkarın ve tatlıyı hazırlayacağınız kabın içine boşluk bırakmamaya özen göstererek bir kat dizin.

Üzerine kremanın yarısını tüm yüzeyi kaplayacak şekilde yayın. Kremanın üzerine kalan bisküvileri de aynı işlemi uygulayarak dizin, kremanın kalanıyla üzerlerini kaplayın.

Kremalı yüzeyin tamamını örtecek şekilde kakao eleyin.

Tatlıyı 4 - 5 saat kadar buzdolabında soğuması için bekletin.

Dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

0 Responses