Bir kurabiye klasiği tırtıl kurabiye. Ağızda dağılan kıtırlığı, kapalı bir kutuda saklandığında uzun süre dayanması ve kolay yapımıyla joker bir reçete. Ben reçeteye bazı küçük eklemeler yaparak, pastanelerden aldığımız içi marmelatlı kurabiyelere benzettim. Siz arzunuza göre benim yöntemimi uygulayabileceğiniz gibi, tırtıl kurabiye sıkma aparatıyla sıkıp pişirdikten sonra, klasik tırtıl kurabiye olarak hazırlayabilirsiniz.





200 gr. oda ısısında tereyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı nişasta
4 ya da  4+ 1/2 su bardağı un

Arasına Sürmek İçin;
Marmelat

Süslemek İçin;
80 gr. bitter çikolata
1/2 su bardağı toz Antep fıstığı



Karıştırma kabına yumurtaları, tereyağ ve sıvı yağı koyarak, elinizle karıştırın. Üzerine nişasta, un, vanilya, kabartma tozu ve pudra şekerini eleyerek ekleyin. Elinize yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Bu aşamada unun miktarını azar azar ekleyerek ayarlayın.

Hazırladığınız hamuru tırtıl kurabiye sıkma aparatından sıkarak, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.

Önceden ısıtılmış 175 derece ısılı fırında, üzerlerinin kızarmalarına izin vermeden pişirin.

Pişen kurabiyeleri tel ızgara üzerine alarak soğumaya bırakın.

Kurabiyelerin iç yüzeylerine marmelat sürerek ( ben daha önce paylaştığım damla sakızlı ayva marmelatını kullandım ) diğer bir kurabiye ile birbirine yapıştırın. Bu işlemi kurabiyeler tükenene kadar uygulayın.

Çikolatayı benmari usulü eritin. Kurabiyelerin iki ucunu önce erimiş çikolataya sonra Antep fıstığına batırın.

Tadına doyulmaz marmelatlı, çikolata ve fıstıklı kurabiyeleriniz hazır.

Reçeteyi bu şekilde kullanacağınız gibi; kurabiyeleri pişirdikten sonra ya aralarına marmelat sürmeden yine iki tarafını çikolata ve fıstığa batırarak, ya da fırından çıkardığınız şekilde sade olarak hazırlayabilirsiniz. Seçim size ait.

Afiyet olsun.
0 Responses