Bazen canımız uzun boylu yemek yemek istemez. Buna zamanımız da olmayabilir. Doyurucu, pratik birşeyler yemek istediğimizde sandviç kurtarıcı olur. Bugünkü reçetemiz bu amaca hizmet ediyor. Sağlıklı, lezzetli, pratik. Bol yeşillikli ve proteinli. Hele çocuklar için, beslenme çantaları için çok ideal.

Sandviç içinde kullanacağınız ölçülerin miktarları size ait. İhtiyacınıza göre miktarı siz belirleyin. Reçetesi benden, uygulaması sizden. Yerken parmaklara da dikkat diyoruz :)






Haşlanmış tavuk eti (tercihan beyaz kısımından)
Sandviç ekmeği
Yeşil salata yaprakları
Maydanoz
Roka yaprakları
Salatalık turşusu
Mayonez
Çekirdeksiz siyah zeytin
Tuz
Karabiber
Hardal

Bir kase içerisine tavuk etini irice tiftikleyin. Yeşil salata ve roka yapraklarını ince ince kıyarak ekleyin. Kıyılmış maydanozu ilave edin. Küp şeklinde doğranmış turşuları ve zeytinleri ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.

Tüm malzemelerin üzerine birkaç kaşık mayonez koyarak iyice karıştırın.

Sandviç ekmeğini ortadan kesin. İnce bir tabaka hardal sürün. Üzerine hazırlamış olduğunuz tavuklu karışımı ekmek boyunca yayın.

Sandviçinizi ortadan ikiye keserek bir tabağa alın. İnce kıyılmış yeşilliklerle beraber servis yapın.

Afiyet olsun.
0 Responses