Yeni bir yıl; sofralardan bereket, ağzımızdan tat eksik olmasın. Güzel bir yıl geçirmemiz umuduyla...

Yeni seneye, yeni bir tarifle başlayalım.

Reçetemiz; kullanım yeri çok geniş bir salata. Hazırlaması kolay, lezzeti güzel, çiçek buketi gibi rengarenk.

Ben ilk yediğimde çok beğenmiştim. Konuklarıma gerek çay sofralarında, gerekse ana yemeklerde sıkça yapıyorum. Hatta kendimi şımartmak için tek başına bir öğün olarak da :) Gelen güzel tepkilerden sonra sizlerle de paylaşmak istedim.






2 su bardağı tel şehriye
1/2 su bardağı zeytinyağ
3 - dal taze soğan
1/2 demet maydanoz
1 adet kırmızı kapya biber
1/2 su bardağı haşlanmış mısır
1 kase haşlanmış tiftiklenmiş tavuk eti
Tuz
1 çay bardağı nar ekşisi

Zeytinyağını tencere içine alıp, şehriyeleri ekleyin. Şehriyelerin rengi dönene kadar sürekli karıştırarak kavurun. Üzerine 2 + 1/2 su bardağı sıcak su ilave edin. Tuz ile tatlandırın ve pilav gibi pişirin. Pişen şehriyeyi bir servis tabağına alarak soğumaya bırakın.

Yıkanmış kırmızı kapya biber, taze soğan ve maydanozu ince kıyın. Tavuk eti ve mısır ile birlikte şehriyeye ekleyin.

Tuz kontrolünü yaparak gerekirse ilave edin.

Bu reçetenin  önemli unsuru nar ekşisi. Eğer iyi kalite bir nar ekşiniz varsa, salatanızın tadı o derece güzel olacaktır. Her ne kadar 1 çay bardağı nar ekşisi ölçüsü versemde, siz kendi damak tadınıza göre ölçü uygulayın derim. Ekşiliğini yoğunlaştırmak için gerekirse biraz limon suyu da ilave edebilirsiniz.

Tüm malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra salatanız servise hazır.

Bir öneri; eğer acı seviyorsanız salataya pul biber de ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.
0 Responses