Çocukları şenlendirelim :)

Çocuklar buna bayılıyor. Ama dışarıda satılan nuggetlarda malesef çok fazla katkı maddesi var. Bu nedenle biz evde güvendiğimiz malzemeleri kullanarak katkı maddesiz kolaylıkla hazırlayabiliriz. Yanına bir de güzel sos. 

Sadece çocuklara demeyelim ama. Biz büyükler için de. Hatta tv seyrederken güzel ve sağlıklı bir atıştırmalık olabilir. Ya da konuklara ara sıcak. Deneyin kullanım yerini siz seçin.





1 kg. tavuk kıyması
1 yemek kaşığı kuru fesleğen
1 yemek kaşığı toz sarımsak
Tuz
Karabiber

Bulamak İçin;
1 kase un
1 kase galeta unu
2 adet yumurta

Kızartmak İçin;
Sıvı yağ

Tavuk kıymasını hazır alabileceğiniz gibi, evinizde mutfak robotunuz varsa, göğüs eti alıp robotta kıyma haline getirebilirsiniz.

Kıymayı bir kase içine alın. Tuz, karabiber, fesleğen ve sarımsak tozunu ekleyip iyice yoğurun. Elinizi ıslatarak küçük köfteler hazırlayın.

Yumurtaları bir tabak içerisinde çırpın. Galeta ununu ve unu ayrı ayrı tabaklara boşaltın.

Hazırladığınız köfteleri önce una, sonra yumurtaya, son olarak da galeta ununa bulayarak, sıvı yağda arkalı önlü kızartın.

Kızarttığınız köfteleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağlarını süzdürün.



Ballı Hardallı Sos İçin;

3 yemek kaşığı hardal
3 yemek kaşığı bal





Hardalı ve balı bir kase içerisinde homojen bir karışım olana kadar karıştırın. Bu sosun ana prensibi kullandığınız hardalın ve balın aynı oranda olması. Yani 5 kaşık hardal kullanacaksanız, 5 kaşık bal kullanmalısınız. Bu sosu nugget ile kullanabileceğiniz gibi ızgara et - tavukların yanında da çok rahat kullanabilirsiniz.

Kızarttığınız köfteleri, sos ile birlikte servis yapın.

Afiyet olsun.
0 Responses