Bence ne kadar iyi yemek yaparsanız yapın, işin tekniğini ne kadar iyi bilirseniz bilin,  eğitimini alın, deneyim sahibi olun annenizin yaptığı yemeğin tadına ulaşamazsınız. Anne eli değince en basit yemek bile dünyanın en güzel yemeği oluverir, onun tadını annenizden başka kimse veremez.

Buda benim annemin çorbası. Her seferinde Amerika'yı yeniden keşfetmiş gibi büyük bir keyifle yiyorum :)
Oysaki yapımı gayet basit; doğra ve pişir. Ama dedim ya işin içinde annemin eli var.





1 adet kuru soğan
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet iri boy kereviz
1/2 çay bardağı pirinç
1/2 çay bardağı kırmızı mercimek
1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Karabiber
1 çay kaşığı domates salçası


Sebzelerin tümünün kabuklarını soyup yıkadıktan sonra küçük küpler halinde kesin. Pirinç ve mercimeği yıkayıp suyunu süzün.

Malzemelerin hepsini bir tencere içerisine alarak, üzerine 5- 6 su bardağı kadar su ekleyin. Sebzeler yumuşayana kadar pişmeye bırakın.

Bu sırada tereyağını bir tavada kızdırın. Üzerine salçayı ekleyip birkaç dakika kavurun ve pişen çorbaya ekleyip karıştırın.

Tuz ve karabiberle tatlandırın. Ateşten aldıktan sonra ince kıyılmış maydanozu ekleyin ve kaselere boşaltarak servis yapın.

Vitamin deposu, bir o kadar da lezzetli çorbanız hazır.

Afiyet olsun.
0 Responses