Çok hafif, çok pratik, davet sofralarına yakışır nitelikte bir balık yemeği. İçerisindeki sebzelerle uyumu sayesinde balık olmaktan çıkıp, lezzet şölenine dönüşüyor. Pişirirken evi balık kokusu da sarmayacak  ki, çoğumuz sırf  bu yüzden, evde balık pişirmeye sıcak bakmayabiliyoruz. Hele ertesi gün evin içinden akşamda kalma balık kokusunu çıkarmak zor oluyor. Bu nedenle bu reçete çok ideall.

Yemeği hazırlamak için yapmanız gereken balıkçınızdan kılçıkları tamamen temizlenmiş levrek filetosu satın almak. Gerisi doğra, rendele, kağıda sar ve pişir. Hazırlamanız için çok kısa süreye ihtiyacınız var. Bu nedenle zamanınız kısıtlı olduğunda kendiniz ya da konuklarınız için bu reçeteyi kolaylıkla uygulayabilirsiniz.

Sizlere tek bir fileto balık için hazırlama yöntemini ve malzemelerini vermeye çalışscağım. İhtiyacınıza göre miktarları kendiniz ayarlayabilirsiniz.





1 adet kılçıkları temizlenmiş levrek fileto
1 adet iri boy domates
1 adet defne yaprağı
3 adet haşlanmış mantar
1/2 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı rendelenmiş taze kaşar peynir
1 tatlı kaşığı tereyağ
Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz

Sarmak İçin;
Alüminyum folyo
Pişirme kağıdı


Tezgahın üzerine balıkların boyunu iki kat geçecek şekilde alüninyum folyo koyun. İçerisine balıkların boyunda pişirme kağıdı yerleştirin. Bu işlem yiyeceklerin alüminyum folyo ile direkt temasını engelleyecektir.

Domatesi yıkadıktan sonra halka halka dilimleyin. Bu dilimlerden 3 adet kağıdın üzerine dizin. Domateslerin üzerine yanyana balık filetolarını koyun. Filetoları tuz ve karabiber ile tatlandırın. Mantarları ince dilimleyerek balıkların üzerine serpin. Biberi yıkadıktan sonra halka halka keserek mantarların üzerine dizin.Kalan domates dilimlerini mantarların üzerine dizin. Defne yaprağını koyun.





Domateslerin üzerine kıyılmış maydanozu ve rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Üzerine de tereyağını küçük parçalara kesip koyun.
 






Son olarak bütün malzemeyi kaplayacak biçimde yağlı kağıt koyun. Alüminyum folyoyu paket şeklinde hiç hava almamasına dikkat ederek kapatın.






Hazırladığınız paketi fırın tepsisine alarak, önceden 200 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişirin.

Pişen balık paketini bir servis tabağına alın. Ortasından bıçağın ucuyla delerek havasını dışarı çıkarttıktan sonra, alüminyum folyoyu kenarlara doğru sıyırıp üstteki pişirme kağıdını aldığınızda balığınız servise hazır.

Afiyet olsun.
0 Responses