Reçetemiz, hepimizin bildiği, sık sık yaptığı veya yediği kabak salatası. Ama içine koyacağımız beyaz peynir sayesinde tadını çok daha farklılaştırıyoruz.

Bu reçete diyet yapanlar için de çok uygun. İçerisinde neredeyse hiç kalori yok.

Vitamini bol, faydası çok olan kabak; yüksek oranda lif içerdiğinden uzun zaman tokluk hissi veriyor.

Yani sözün özü faydası çok, yapımı kolay, az malzeme, mükemmel lezzet :)





1/2 kg. kabak
1/2 demet dereotu
5 - 6 yemek kaşığı yoğurt
1 - 2 diş sarımsak
100 gr. iyi kalite beyaz peynir ( burada iyi kalite peynir dememin nedeni peyniriniz ne kadar güzel olursa salataya vereceği lezzet o kadar yoğun olacaktır )
Tuz
Birkaç kaşık zeytinyağ


Kabakları yıkadıktan sonra kabuklarını soyun. Rendenin orta büyüklükteki bölümünden rendeleyin. Bir tencere içerisine alarak, suyunu bırakıp çekene kadar yağsız olarak kavurun.

Pişen kabak rendesini salatayı hazırlayacağınız kaseye alarak soğumaya bırakın.

Dereotunu ince kıyın, sarımsağı ezin. Soğuttuğunuz kabaklara ilave edin. Beyaz peyniri ister rendeleyerek, ister çatalla ezerek karışıma ekleyin. Yoğurt ve tuz ilave ederek karıştırın.

Üzerine zeytinyağı gezdirin, dereotu dallarıyla süsleyin.

Kısa sürede, bizi yormadan hazırlayabildiğimiz salata servise hazır.

Afiyet olsun.

0 Responses