Yeşilli beyazlı, tuzlu, çay saatleriniz, uzun pazar kahvaltılarınız ya da çocukların beslenme çantaları için hazırlaması çok pratik, yumuşacık bir kek.

Az malzeme ile çok kısa sürede, zahmetsizce hazırlayabilirsiniz. Dereotunun kekin içine verdiği aroma peynirin tadıyla birleşince, gerçekten tadına doyulmaz tuzlu bir kek oluyor.







3 adet yumurta
200 gr. rendelenmiş beyaz peynir
1/2 demet ince kıyılmış dereotu
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
2 + 1/2 su bardağı un

Üzeri İçin;
Susam


Yumurtaları çırpma kabına kırarak renkleri beyazlaşana kadar mikser ile çırpın. Beyaz peyniri ekleyip çırpmaya devam edin. Yağı ekleyip, tekrar çırpın.

Bu karışıma elediğiniz un, kabartma tozu, tuzu ekleyip çırpın.

Son olarak kıyılmış maydanozu hamura ilave ederek bir spatula ile karıştırın.

Hazırladığınız kek karışımını, tabanını yağlayıp unladığınız kek kalıbına boşaltın. Üzerine susam serpiştirin.

Önceden ısıtılmış 170 derece ısılı fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Pişen keki soğuttuktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

0 Responses