Pek çok faydası olan pekmez, kahvaltıların dışında artık yavaş yavaş tükettiğimiz birçok ürünün içine konulmaya başlandı. Şeker yerine kullanılan pekmez hem çok daha sağlıklı, hem içine girdiği ürünün tadını ve rengini bir o kadar daha güzelleştiriyor. Aynı bu reçetede olduğu gibi. Sıklıkla pişirdiğimiz muhallebiye biraz pekmez katarak, tadını ve görüntüsünü şölene dönüştürelim. Deneyin, pişman olmazsınız.





1 lt. süt
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1/2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı pekmez
1 paket vanilya
1 çay bardağı kuru üzüm

Üzeri İçin;
Kakao
Ceviz



Muhallebiyi pişirmeye başlamadan önce kuru üzümleri bir kase içerisine alarak, üzerine sıcak su koyup yumuşamaları için bırakın.

Sütü bir tencere içerisine koyun. İçine unu ve nişastayı eleyin. Şeker ve pekmezi ekleyip, sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ateşten aldıktan sonra vanilyayı ekleyip karıştırın.

Pişen muhallebiyi bir çırpma kasesine alın ve mikser ile 5 - 10 dakika çırpın. İçerisine suda bekleterek yumuşattığınız üzümlerin suyunu süzerek ekleyin.

Muhallebiyi kaselere boşaltın. Buzdolabında soğumaya bırakın.

Soğuyan muhallebiyi servis yapmadan önce üzerlerine süzgeç yardımıyla kakao eleyin. Ceviz taneleriyle süsleyin.

Afiyet olsun.
0 Responses