Yazın dondurup buzluğa koyduğumuz vişneleri kullanma zamanı :)

Ayva tatlısı yapıyoruz vişnelerle birlikte. Şimdiye kadar denediniz mi bilmiyorum ama denemediyseniz deneyin derim. Çünkü, küçücük vişne tanelerinin ayvayla birlikteliği gerçekten çok güzel. Ayva tatlısı yaparken herkes renginin güzel olmasını ister. Bu tatlıda renk tutturamama gibi bir sorun yok, çünkü vişnenin rengi olduğu gibi ayvalara geçiyor. Tatlının üzerine de biraz kaymak konuldumu, gerçekten lezzetiyle birlikte görsel bir şölen.





3 adet orta boy ayva
12 yemek kaşığı toz şeker
1 adet çubuk tarçın
1/2 su bardağı su
1 su bardağı dondurulmuş ya da taze vişne

Üzeri İçin;
Kaymak


Ayvaları yıkadıktan sonra kabuklarını soyun. Ortadan ikiye kesip, çekirdek ve yuvalarını temizleyin. Bir tencere içerisine dizin.

Toz şekeri ayvaların üzerine serpin. Su, çubuk tarçın ve vişneleri de ilave ederek ocağın üzerine alın.

Pişmeye başlayan vişneler, sularını saldığı zaman bir kaşık yardımıyla bu suyu ayvaların üzerine kaşıkla gezdirin. Bu işlem ayvaların rengini vişne rengine dönüştürecektir.

Ayvalar yumuşadıktan sonra, tatlının pişdiğine emin olduğunuz zaman çubuk tarçını tencerenin içerisinden alın. Vişne tanelerini ayvaların ortasındaki boşluğa yerleştirin. Ayvaları suyu ile birlikte ısıya dayanıklı bir fırın kabına alarak, önceden ısıtılmış180 derece ısılı fırında 10 - 15 dakika fırınlayın.

Tatlıyı oda ısısına geldikten sonra buzdolabında soğutun. Üzerine kaymak koyarak servis yapın.

Afiyet olsun.




0 Responses