Pelte, nişastanın şeker ve su ya da meyve suyuyla pişirilerek hazırlanan tatlılar türünün adıdır. Hafif bir tatlıdır. Özellikle ramazan aylarında tüketimi çok yaygındır.

Portakalın en bol olduğu bu aylarda C vitaminini doğal yollardan almak için bu reçete ideal. Çünkü tamamen portakal suyundan yapıyoruz. İçindeki rendelenmiş kabuğu sayesinde, sanki portakalın kendisini yiyormuşsunuz gibi hissedeceksiniz. Ayrıca çok hafif, yapımı da çok pratik.




3 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker

Üzeri İçin;
Hindistan cevizi
Toz Antep fıstığı

Nişastayı bir kasenin içine alın. Üzerine portakal suyundan birkaç kaşık ekleyerek nişastanın çözülmesini sağlayın.

Portakal suyu, çözülmüş nişasta ve şekeri bir tencere içerisine alarak, orta ateşte sürekli karıştırarak, koyulaşana kadar pişirin.

Ateşten almadan birkaç dakika önce portakal kabuğu rendesini ekleyin.

Karışımı kaselere paylaştırın. Buzdolabında 2-3 saat kadar beketerek iyice soğumasını sağlayın.

Üzerini Hindistan cevizi ya da Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

0 Responses