Görüntüsünü pideye çok benzettiğim için bu ismi verdim. Ama yapılışı pide gibi el oyalamıyor. Çok pratik ve çıkan sonuç hem göze hem mideye hitap eder cinsten. Hazır yufka kullanarak hazırlayacağız. Hamur açmadığımız için kısa sürede hazırlanıyor. Yufkaların arasında kullandığımız sıvı harç sayesinde, piştikten sonra çıtır çıtır oluyor. Ben beyaz peynirli harç kullandım içerisinde. Ama bu değişkenlik gösterebilir, şart değil yani. Kıymalı ya da patatesli iç harcı da kullanabilirsiniz. Her şekilde yapım aşaması aynı. Klasik yufka böreklerinin görünümünde bir değişiklik yapalım, çay ile beraber günün istediğimiz saatinde güzel bir mola verelim.








3 adet yufka
200 gr. az yağlı beyaz peynir
1 kase ince kıyılmış maydanoz

Yufkaların Arasına Sürmek İçin;
1 adet yumurta
125 gr. katı yağ  (margarin ya da tereyağı)
1 su bardağı süt



Böreğin hazırlıkarına başlarken öncelikle sıvı harcı hazırlayalım. Bunun için kullanmak istediğiniz katı yağı bir tavada eritip ılıtın. Yumurtayı bir kase içinde iyice çırpın ve erittiğiniz yağ ile sütü ekleyerek iyice karıştırın.

Beyaz peyniri çatalla bir tabak içinde ezip, kıyılmış maydanozu ekleyerek karıştırın.

Yufkaları tezgah üzerine yayarak ortalarından ikiye kesin. Böylece 6 yarım yufka elde edeceksiniz.

Yarım yufka parçasını tezgaha yayın. Üzerine fırça yardımıyla sıvı harçtan her tarafına sürerek ıslatın. Üzerine beyaz peynirli harçtan serpin.






Hazırladığınız bu yufka parçasını, bir ucundan diğer ucuna kadar  büzdürerek katlayın.










Hazırladığınız yufkayı yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Kalan yufkalar için de aynı işlemleri uygulayıp, tepsiye yanyana boşluk bırakmadan dizin. Bu işlemler bittikten sonra sıvı harçtan kalanı yufkaların üzerine sürün.




Önceden ısıtılmış 175 derece ısılı fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.
0 Responses