Mutluluk hormonları yani melatonin, serotonin ve endorfin adları verilen bu hormonlar nedensiz mutlulukların sebebidir. Doğada herşeyin bir sebebi olduğuna göre, kimyasal olarak bu hormonların salgılanmasını tetikleyen yiyecek ve içecekleri keşfedip bunları kontrollü olarak tüketmek en güzelidir. Örneğin bir parça çikolata....






Biz de bugün kendimizi ve sevdiklerimizi mutlu edelim. Çikolatanın aslını yapmak hem meşakatli, hem ayrı bir uzmanlık alanı olduğundan bu konuya girmeden, çok daha kolay bir yoldan, hazır kuvertür çikolata kullanarak yani yüksek kakao oranına sahip, külçe çikolatadan yapacağız.

Çikolatanın yanı sıra erittiğimiz çikolatayı şekillendirmek için piyasada bolca satılan silikon kalıplara da ihtiyacımız var.

Bu malzemeler elimizin altında olduğunda, kendi zevkimize göre çikolatalar yapmamamız için hiç bir neden yok.

İsteğinize göre bitter, sütlü, ya da beyaz (fildişi) kuvertür çikolatayı bıçak yardımıyla kıyarak, benmari usulü  (ocak üzerinde su dolu bir kabın üzerine diğer bir kabı oturtarak alttaki suyun ısısında malzemeyi eritmek ) eriterek kullanacağımız kalıplara döküyoruz. Bu aşamada hazırlayacağımız çikolataların içlerine isteğimize göre fındık, fıstık, badem gibi malzemelerle çeşitlendirebiliriz





Kalıpları yaklaşık 20 dakika kadar oda ısısında beklettikten sonra buzdolabına koyup yeterince katılaşmalarını sağladıktan sonra, şekilleri ve iç mazlzemesi bize ait çikolatalar hazır.


Bir öneri; hazırlamış olduğunuz bu çikolataları,  yapacağınız pasta, kek ve tatlılarda dekor amaçlı kullanabilirsiniz.

Mutlu olun, mutlu kalın...

Afiyet olsun.


2 Responses
  1. Adsız Says:

    cıkolatayı cok seven bırı olarak tarıfınızı gorup cok mutlu oldum elınıze saglık emıne hanım


  2. Çok teşekkür ederim. Umarım faydalı olabilmişimdir.