Pilav - makarna kullanacağınız yerlerde, bunlara alternatif değişik bir yemek aradığınızda, bu tarif tam da bunun için. Hazırlamak için çok fazla malzemeye ve zamana ihtiyacınız yok. Ufak birkaç dokunuşla bildiğimiz kuskus makarnasını şölene dönüştürelim :)





1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
2 adet domates
2 adet yeşil biber
100 gr.haşlanmış mantar
1 kahve fincanı zeytinyağ
1/2 paket kuskus
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber (isteğe bağlı)


Kuskusu bol kaynar tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzün.

Kuskusun haşlanması sırasında kesme tahtasında sarımsakları ince kıyın.. Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Aynı şekilde domatesleri de kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayın. Yeşil biber ve mantarları da ince ince dilimleyin.

Tencereye zeytinyağını koyup kızdırdıktan sonra, önce ezilmiş sarımsakları, ardından soğanları ekleyerek kavurun. Domatesleri ekleyip sularını bırakıp çektikten sonra, biber ve mantarları ekleyerek soteleme işlemine devam edin.

Sotelenmiş sebzelerin üzerine haşlanmış kuskusu ilave edin. Tuz, karabiber, seviyorsanız kırmızı pul biberle tatlandırın. Ateş üzerinde birkaç dakika daha tuttuktan sonra ocaktan alın.

Yemeğiniz servise hazır.

Afiyet olsun.


0 Responses