Makarnanın dayanılmaz cazibesi :) Her sofrada sıklıkla tükettiğimiz, büyük bir iştahla yediğimiz hatta hiç hayır diyemediğimiz doyumsuz lezzet.

Bugün fırında yapalım istedim. Börek gibi, keserek dilim dilim. Etlerin yanına garnitür, salatanın yanına ana yemek ya da tek başına ziyafet. İçeriğine bakınca göreceğiniz gibi hazırlaması da gayet kolay. Süt ve peynirlerle beraber lezzetini ikiye katlıyor.





1/2 paket kalem makarna
150 gr. beyaz peynir.
150 gr. rendelenmiş kaşar peynir

Beşamel Sos İçin;
3su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
100 gr. tereyağ
2 adet yumurta 
Tuz
Karabiber

Bu reçetede öncelik beşamel sosun. Bunun için bir tencerede tereyağını eritin. Eriyen yağa unu ekleyerek, rengi dönüp kokusu çıkana kadar kavurun. Sonra karıştırmaya ara vermeden sütü ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Kıvamı koyulaşana kadar pişirin. Pişirdiğiniz sosu arada karıştırarak, üzerinin kabuk tutmamasını sağlayarak ılınmaya bırakın.

Bir başka tencerede makarnayı haşlamak için su kaynatın. Tuz ekleyin. Makarnaları hafif diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzün. Geniş bir kase içerisine alın.

Beşamel sos soğuduktan sonra içerisine yumurtaları kırıp, karıştırın. Beyaz peyniri çatalla ezip, karışıma ekleyin ve bu harcı makarnaların üzerine dökerek, iyice karıştırın.

Isıya dayanıklı bir fırın kabının tabanını yağladıktan sonra karışımı içerisine yayın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serperek, önceden ısıtılmış 180 derece ısılı fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.


0 Responses