Canınız çayınızın ya da kahvenizin yanına şöyle güzel bir atıştırmalık çekerse, bu vişneli muffinler tam ihtiyacınıza göre.

Ben tatlılarda vişnenin verdiği buruk tadı çok seviyorum. Yazdan kışa, derin dondurucuda en zahmetsiz saklanan ürünlerden olan vişneyi, mevsiminde temizledikten sonra çekirdeklerini çıkarıp poşetlleyip saklıyorum. Kış ortasında ihtiyacım olduğunda zahmetsizce kullanabiliyorum.

Bu reçete en çok kullandığım reçetelerden biri. Çok pratik, servisi kolay, lezzetli aynı zamanda. Çocuklara da meyve yedirmenin iyi bir yolu.





3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2/3 su bardağı vişne


Öncelikle kuru malzemeleri; un, vanilya ve kabartma tozunu eleyin.

Çırpma kabına yumurtaları kırın. İçerisine şekeri ekleyerek, yumurtalar beyazlaşana kadar mikser ile çırpın.
Sıvı yağ ile sütü ekleyip çırpmaya devam edin.

Bu karşıma elediğiniz kuru malzemeleri ilave ederek, spatula yardımıyla yumurtaların kabarıklığını söndürmeden karıştırın.

Kek karışımını ister muffin kalıplarını yağlayıp unladıktan sonra, ister muffin kalıbının içine kağıt kapsüller yerleştirerek paylaştırın.

Her birinin üzerine 4 - 5 adet vişne tanesini, hamura hafif  batırarak koyun.

Önceden ısıtılmış 175 derece ısılı fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.

Muffinler soğuduktan sonra servis edilmeye hazır  :)

Afiyet olsun.
0 Responses