Bence içerisinde patates olan her yemek, ister sıcak ister soğuk olsun lezzetlidir. Aynen bu salatada olduğu gibi. Bu salata sıklıkla yaptığınız salatalardan biraz farklı. Salata olarak kullanabileceğiniz gibi, et - tavuk, balık yemeklerinizin yanında garnitür olarak da rahatlıkla kullanabilirsiniz. Porsiyon olarak kaselerde servis edildiği taktirde lezzetinin yanı sıra, görüntüsüylede farklılık yaratabilirsiniz.





4 adet orta boy patates
1/3 demet maydanoz
5 adet kornişon turşu
1 adet kırmızı soğan
Tuz
Kırmızı pul biber


Sosu İçin;
2 yemek kaşığı light mayonez
1 yemek kaşığı hardal
1/2 limonun suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağ


Süslemek İçin;
Çeri domates
Maydanoz yaprakları


Patatesleri kabuklarıyla birlikte bol suda yumuşayana kadar haşlayıp soğumaya bırakın.

Maydanozu yıkadıktan sonra ince kıyın. Soğanın kabuklarını temizleyip çok küçük küpler halinde kesin. Kornişon turşuları da soğanlar gibi küçük küpler halinde doğrayın.

Bir kase içerisine kabuklarını soyduğunuz patatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Kestiiğiniz maydanoz, turşu, kırmızı soğanı da ekleyerek karıştırın. Tuz ve pul biber ile tatlandırın.

Sosunu için küçük bir kase içerisine sos malzemelerini koyarak bir çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın.

Hazırladığınız sosu patateslerin üzerine dökerek, patateslerin sosu emmesi için iyice karıştırın.

Salatayı kaselere paylaştırın. Üzerini maydanoz yaprakları ve çeri domates ile süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.


2 Responses
  1. Adsız Says:

    tarıfınızı denedım cok begendım bızımle paylastıgınız ıcın tesekkur ederım


    tuba nuhoglu


  2. Tuba Hanım elinize sağlık. İlginize teşekkür ederim.