Çiçek çiçek bu yemyeşil, mucize sebzeyi biliyorum çoğumuz çok da severek yemiyor. Yiyenlerde faydasını bildiğinden şifa niyetine :) Bu salata belki de olumsuz düşünceleri değiştirebilir.

Brokoli cidden çok faydalı bir btki. Mevsiminde bol bol tüketmekte fayda var. Hele ki çocukların sık sık tüketmelerinden yanayım. Gelin görün ki bizim evde daha haşlanması sırasında çocuklardan olumsuz sesler yükselmeye başlıyor. Belki de birçoğumuzun evinde böyle. İçerisine biraz farklı malzemeler ekleyerek daha sempatik hale getirebiliriz aynı bu salatada olduğu gibi. Bana kalsa üzerinde biraz limon suyu ve tuz olsa bile iştahla yiyebilirim.









500 gr. brokoli
1 kutu haşlanmış mısır konservesi
1 adet kırmızı  kapya biber
5 - 6 adet kornişon turşu
200 gr. haşlanmış mantar
1/2 su bardağı zeytinyağ
1 adet limon suyu
Tuz


Brokolileri temizledikten sonra çiçeklerine ayırıp, kaynar tuzlu suda, ezilmeden haşlayın. Haşlandıktan sonra direk soğuk suya atarak şoklama yapın. Bu brokolilerin renginin yemyeşil olmalarını sağlar.

Mantarları ince ince dilimleyin. Kırmızı biberi yıkadıktan sonra çekirdeklerininden temizleyip, küçük küpler halinde doğrayın. Aynı şekilde turşuyu da küp küp doğrayın.

Bir kase içinde brokoliler ve doğranmış malzemeleri birleştirin. Bu karışıma suyunu süzdüğünüz mısır konservesini de ekleyip iyice karıştırın.

Salatanın sosu için zeytinyağını ve limon suyunu azrzunuza göre tuzla beraber bir bardak içinde karıştırarak brokolilerin üzerine dökün.

Yeşilli kırmızılı sarılı renk cümbüşü salatanız hazır.

Afiyet olsun.
0 Responses