Sütlü, hem de çikolatalı. Ayrıca evde tüketilmeden kalmış kekleri değerlendirmek için güzel bir reçete.
Kıvamı da yerinde. Her evde bulunan malzemeleri kullanılarak, çok çabuk hazırlayabileceğiniz, pratik, hafif, doyurucu bir tatlı.






1 lt. süt
2 + 1/2 yemek kaşığı tepeleme un
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı kakao
80 gr. bitter çikolata
5 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağ

Kaselerin tabanına koymak için küçük kek parçaları. Kakaolu olanı idealidir ama elinizde sade kek varsa onu da kullanabilirsiniz.

Üzeri İçin;
Kiraz şekerlemesi
Toz Antep fıstığı, hindistan cevizi vb.

Kuru malzemeleri yani un ve kakaoyu bir tencere içerisine eleyin. Üzerine yumurta sarısı ve toz şekeri ekleyin.
Bu karışıma çırpma teli yardımıyla sütü ilave edin.

Ocağın üzerine alıp sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin.

Ocaktan aldıktan sonra küçük parçalara böldüğünüz çikolata parçalarını ve tereyağını ekleyip, malzemeler eriyene kadar karıştırın.

Tatlıyı boşaltacağınız servis kaselerinin tabanına küçük birer kek parçası yerleştirin. Üzerine tatlıdan boşaltın.

Yeterli derecede soğuttuktan sonra üzerini kiraz şekerlemesi, fıstık ya da arzu ettiğiniz malzemelerle süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.
2 Responses
  1. Adsız Says:

    tarifinizi denedim cok begenildi paylaştıgınız icin tesekkurler




    tuba nuhoglu


  2. Elinize sağlık, afiyet olsun.