Her eve, her zaman lazım. Aniden gelen konuklara, tatlı düşkünü damaklara, dolabın karşısına geçip bir tatlı olsa da yesek diyenlere.

Hepiniz eminim sıkça yapıyorsunuzdur. Ben daha pasta görünümlü bir reçete paylaşacağım sizlerle. Birçok kafede gördüğünüz şekliyle. Tam bir çikolata bombası diyebiliriz. Bir de böyle deneyin. Pişman olmazsınız derim.









2 paket pötibör bisküvi
1 + 1/2 çay bardağı süt
1 + 1/2 çay bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı kakao
80 gr. bitter çikolata
100 gr. tereyağ

Üzeri için (Ganaj Sos)
1/2 paket krema
150 gr. bitter çikolata

Süslemek İçin;
Toz Antep fıstığı

Pastanın yapımına başlarken öncelikle içinde kullanacağımız çikolatayı benmari usulü yani su dolu bir tencerenin üzerine başka bir kap koyarak çikolatayı altta ısının su ile eritmeliyiz. Bu işlem bir tarafta gerçekleşirken, bisküvileri derin bir kase içerisine küçük parçalar halinde kırın. Tereyağını bir tencerede eritin. İçerisine toz şekeri ve kakaoyu ekleyip karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.

Hazırladığınız tereyağlı karışımı, eriyen çikolatayı ve sütü bisküvilerin üzerine dökerek, tüm malzemenin birleşmesi için iyice karıştırın.

Bu karışımı bir poşet serdiğiniz (buzdolabı poşetleri bu durumda çok işe yarıyor) yuvarlak bir kek kalıbı ya da kase içerine düzgün bir şekilde yayın. Sertleşmesi için birkaç saat buzlukta bekletin.

Pasta buzlukta beklerken biz de üzerinde kullanacağımız  ganaj sosu hazırlayalım.

Bunun için küçük bir tencereye kremayı koyup kaynatmadan ısıtın. Isınan kremanın içine küçük parçalara ayırdığınız çikolatayı koyarak, çikolatanın tamamı eriyene kadar karıştırın. Çıkardığınız pastanın üzerine ganaj sosu dökün. Pastanın kenarlarını ya da üzerini Antep fıstığı ile süsleyin. Buzdolabında üzerine döktüğünüz sos katılaşana kadar bekletin. Daha sonra dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.
0 Responses