Eminim hepinizin çok güzel simit tarifleriniz vardır. Bendede vardı bir kaç değişik reçete. Ama bu reçeteye sahip olunca, diğerlerini bir kenara bıraktım. İlk söyleyeceğim şey çok az malzeme ile yapılıyor. Ayrıca bir değişiklik yapıp, sokak sinmitleri görüntüsünü elde etmek için dışında kullanılan susamı doğal haliyle kullanmak yerine, kavurarak kullandım. Hamuruna gelince, çok kolay hazırlanan, gevrek, kandil simidi tadında. Ve bence en güzeli, bir kaç gün ilk yapıldığındaki gevrekliğini ve tadını koruyor. Ben küçük ebatlı simitler yaptım. Ama siz tercihinize göre boyutunu istediğiniz ölçüde ayarlayabilirsiniz.

En kısa sürede deneyip, yanına da bir güzel çay demleyin derim :)





250 gr. oda ısısında margarin
1/2 çay bardağı sirke
1/2 çay bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
3 + 1/2 su bardağı un (yaklaşık olarak)

Üzeri İçin;
Kavrulmuş susam

Öncelikle yumurtanın sarısını beyazından ayırıp, üzerine sürmek için bir kase içerisine alın.

Çukur bir kasenin içerisine margarin, yumurta beyazı, sirke, toz şeker, kabartma tozu, mahlep (mahlep tadından hoşlanmıyorsanız kullanmayabilirsiniz) tuzu koyarak elinizle karıştırın.

Bu malzemelerin içerisine unu kontrollü olarak ekleyin. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde etmelisiniz. Bu nedenle un miktarını azaltıp çoğaltabilirsiniz.

Hazırladığınız hamurunuzun üzerini örterek oda ısısında yaklaşık 1 saat dinlenmeye bırakın. Dinlendirdiğiniz hamurdan ufak parçalar kopartarak silindir çubuklar hazırlayıp, iki ucundan birleştirip, yuvarlak halkalar oluşturun.

Bu halkaları çırpılmış yumurta sarısına batırın, susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.

Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında kızarana kadar pişirin. Izgara tel üzerinde ılıttıktan sonra servis yapın.

Afiyet olsun.
2 Responses
  1. Adsız Says:

    susamlı sımıt tarıfınızı sımdı gordum mutlaka deneyıp sonucunu paylasacagım sızlerle ellerınıze saglık


    huma yılmaz


  2. Denediğiniz zaman düşüncelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.