Kışa hazırlık başladı. Şeftalinin de tam zamanı. O zaman haydi buyrun reçelini yapalım.








1 kg. Şeftali
1 kg. toz şeker
1 kahve fincanı su
1 adet limon suyu


Şeftalileri yıkadıktan sonra kabuklarını soyun. İkiye keserek çekirdeklerini çıkarın. Tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Derin bir tencereye alarak üzerine su ve şekeri ilave edin. Ocağın üstüne alarak  kaynamaya bırakın. Kaynadıkça üzerinde oluşan köpüklerini bir kaşıkla alın. Meyveler yumuşayıncaya, kıvamı biraz koyulaşana kadar kaynatın.






Limon suyunu ilave ettikten sonra bir taşım daha kaynatıp ateşten alın. Reçelin kıvamını koyulaştırmanın en güzel yolu, güneşte bir kaç gün bırakmak. Reçel tenceresinin üzerine temiz bir tülbent örterek güneşte iki gün kadar bırakırsanız doğal ortamda koyulaşıyor. Böylelikle pişirme sırasında fazla kaynatarak hem renginin bozulmamasını hem de kıvamının istediğiniz şekilde olmasını sağlarsınız.


Afiyet olsun.

0 Responses