İster çorba niyetine, ister ana yemek; her şekilde güzel :) Soğuk havaların vazgeçilmez lezzetlerindendir çorbalar. Okuldan dönen yorgun savaşcılar için de besleyici ve vitaminli.





250 gr. kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
2 adet orta boy havuç
1 adet büyük boy patates
1/2 çay bardağı zeytinyağ veya 2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Karabiber
Kimyon
5 bardak su

Köfteleri Bulamak İçin:
Un

Terbiyesi İçin:
1 adet limon suyu
1 adet yumurta sarısı


Üzeri İçin:
İnce kıyılmış maydanoz

Patatesi ve havuçların kabuğunu soyduktan sonra tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Kesilmiş havuçları tencere içine alarak üzerine 1 bardak su ekleyip diriliğini kaybedinceye kadar haşlanmaya bırakın. Kıymayı bir kaseye alarak içine soğanı rendeleyin. Pirinci yıkayıp süzdükten sonra kıymaya ekleyin. Tuz, karabiber, kimyonla tatlandırdığınız kıymayı yoğurun. Küçük yuvarlak köfteler hazırlayın. Bir tepsiye unu koyun ve hazırladığınız köftelerin her tarafını una bulayın. Haşlanmakta olan havuçlara ilave edin. 4 bardak sıcak su ekleyin. Yağını koyun. Pirinçler şişmeye başlayınca patatesleri ekleyin. Arzu ettiğiniz kadar tuz ilave edin ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakın.

Terbiyesini hazırlamak için bir kaseye aldığınız yumurta sarısının üzerine limon suyunu ekleyip bir çatal yardımıyla çırpın. Köftenin suyunda bir kaç kaşık alarak yumurtaya ilave ederek karıştırın. Bu karışımı tencerede kaynayan köftelerin içine ilave edin. Bir kaç dakika daha kaynatın.

Pişen sulu köftenize ister tenceredeyken, ister kaselere servis ettiğinizde, kıydığınız maydanozu serpin.

Afiyet olsun.
0 Responses