Ev yapımı pürenin yeri bence başka. Sapsarı patatesin, mis gibi tereyağının tadı her kaşıkta hissedilmeli. Kıvamı, ne çok koyu ne çok akışkan olmalı.Tabi en önemlisi de patateslerin pürüzsüz bir şekilde ezilmesi. Her zaman yaptığımız hele çocukların severek yediği patates püresine sadece 2 kaşık krema  ve biraz muskat rendesi ilave ettiğinizde, yarattığı lezzet farkını eminim çok beğeneceksiniz.





5 adet orta boy patates
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı krema
1/2 muskat rendesi
Tuz
Karabiber


Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayın. Bir tencerenin içine alıp, üzerini geçecek kadar su koyun, haşlanmaya bırakın. Haşlanma sırasında üzerine 1 çay kaşığı kadar tuz ilave edin. Haşlanan patateslerin suyunu süzün.Bir ezici yardımıyla (varsa püre makinası en ideali ) iyice ezin. Ezilen patatesleri tekrar tencereye alın. İçine süt, tereyağ, muskat rendesi ve kremayı koyup karıştırın. Tuzunu kontrol edin. Eğer haşlanma sırasında koyduğunuz miktar az gelmişse bir miktar daha tuz ilave edin. Ateş üzerinde tereyağ eriyene kadar pişirin.

Servis yaparken üzerine karabiber serpin.

Patates püresi özellikle ızgaraların, sotelenmiş etlerin yanına güzel bir garnitür oluyor.

Afiyet olsun.
0 Responses