Antakya'nın yöresel tadı. Çökelek ve lor peynirinin baharatlarla buluşup ortaya çıkardığı nefis bir lezzet. Peynir tükettiğiniz her sofrada kullanabilirsiniz.
1 kg.
tatlı lor peyniri
250
gr. çökelek
1
yemek kaşığı nane
1
yemek kaşığı kekik
1
yemek kaşığı biberiye
½
tatlı kaşığı tarçın
½
tatlı kaşığı yenibahar
1
avuç çörek otu
2
yemek kaşığı biber salçası
½
tatlı kaşığı karabiber
Bir
tutam tuz
Arzuya
göre kırmızı pul biber
Derin
bir kasenin içine peynirleri ve baharatları koyun. Pul biberi damak tadınıza
göre koyabilir ya da koymayabilirsiniz. Hazırladığınız bu peynir karışımından
mandalina büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayın. Ölçüsünü verdiğim peynirden
16 adet peynir topu çıkıyor. Hazırladığınız
topları bir tepsiye dizerek üç gün
süreyle güneşte bırakarak kurutun. Güneşten aldığınız zamanlarda üzerini
tülbent ile örtün. Kurutma işlemini bitirdikten sonra topları kavanoz içine
alarak üzerlerini geçecek kadar zeytinyağı ilave edin. Ağzı kapalı olarak tüketeceğiniz zamana kadar buzdolabında
saklayın.
Afiyet
olsun.