Antakya'nın yöresel tadı. Çökelek ve lor peynirinin baharatlarla buluşup ortaya çıkardığı nefis bir lezzet. Peynir tükettiğiniz her sofrada kullanabilirsiniz.










1 kg. tatlı lor peyniri
250 gr. çökelek
1 yemek kaşığı nane
1 yemek kaşığı kekik
1 yemek kaşığı biberiye
½ tatlı kaşığı tarçın
½ tatlı kaşığı yenibahar
1 avuç çörek otu
2 yemek kaşığı biber salçası
½ tatlı kaşığı karabiber
Bir tutam tuz

Arzuya göre kırmızı pul biber

Derin bir kasenin içine peynirleri ve baharatları koyun. Pul biberi damak tadınıza göre koyabilir ya da koymayabilirsiniz.  Hazırladığınız bu peynir karışımından mandalina büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayın. Ölçüsünü verdiğim peynirden 16 adet  peynir topu çıkıyor. Hazırladığınız topları bir tepsiye dizerek üç gün süreyle güneşte bırakarak kurutun. Güneşten aldığınız zamanlarda üzerini tülbent ile örtün. Kurutma işlemini bitirdikten sonra topları kavanoz içine alarak üzerlerini geçecek kadar zeytinyağı ilave edin. Ağzı kapalı olarak tüketeceğiniz zamana kadar buzdolabında saklayın.

Afiyet olsun.

0 Responses