Çorbanın zengin içeriği ve besleyici yönüyle soframızda yeri ayrıdır. Tarifini vereceğim hazırlanması çok kolay tadı da bir o kadar güzel bu çorba da havaların yavaş yavaş soğumaya başladığı şu günlerde çorba çeşitlerinize bir alternatif olabilir.










1 su bardağı yeşil mercimek
2 diş sarmısak
6 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
5 su bardağı su
Tuz
Kırmızı pul biber
2 yemek kaşığı kuru nane
3 yemek kaşığı tereyağ



Yeşil mercimeği temizleyip üzerini geçecek kadar su ilavesiyle haşlayarak işe başlayalım. Haşlanan mercimeğin suyunu süzün. Diğer tarafta derin bir tencere içine yoğurt ve unu koyup unu dağılana kadar karıştırın. Ezdiğiniz sarmısağı ekleyin. Üzerine suyu ilave ederek, ateş üzerine alıp kaynamaya bırakın. Bu arada devamlı karıştırarak malzemelerin homojen bir biçimde dağılmalarını sağlayın. Kaynamaya başlayınca haşladığınız mercimeği ilave edin, ateşn altını kısarak koyulaşana kadar pişmeye bırakın. Bir tavada tereyağını eritin. Naneyi ekleyerek biraz kavurun. Bu sırada isteğinize bağlı olarak pul biberi de ekleyin. Tereyağlı bu karışımı çorbanın içine dökün. Damak zevkinize göre tuz ekleyin. Bir taşım daha kaynatarak ateşten alın.

Artık çorbamız servis edilmeye hazır.


Afiyet olsun.
0 Responses