Bu toplar insanın aklını başından alıyor :) Yapımı çok kolay, tutmama şansı yok. Ölçüyü bol tutmanızı önerirrim. Çünkü kimse bir taneyle yetinmeyecektir. Evde misafirlerinize ikram edebileceğiniz gibi, görselliğini biraz daha arttırmak için kutulara koyup, kurdelelerle bağlayıp dostlarınıza hediye olarak da götürebilirsiniz. Hazırlarından lezzetli olanları bulmak hem zor, hem çok pahalı. Evde yapılmış gibisi yok.



150 gr. bitter çikolata
100 ml. krema (yarım paket)
150 gr. kakaolu kek (yaptığınız kekleriniz biraz tazeleğini yitirmeye başlamışsa bu tarifde kullanabilirsiniz)
Kuru meyve  (isteğinize bağlı )

Üzeri İçin;
Toz fındık, fıstık, ceviz, kakao, hindistan cevizi, renkli şeker


Öncelikle kuru meyve kullanacaksanız bunları biraz sıcak su içinde bırakarak yumuşamalarını sağlayın. Suyunu süzüp kağıt havlu üzerine alın.

Keki bir kase içinde elinizle ufalayarak, toz halne getirin.

Kremayı bir tencereye alın, kısık ateşte kaynatın. Ateşten alıp içine kıyılmış çikolatayı ekleyip karıştırın. Bu karışımı toz haline gelen kekin üzerine dökün. Meyveleri de ekleyin ve tümünü iyice karıştırın.

Hazırladığınız bu karışımı 1 gece buzdolabında bekletin.





Dolapta dinlendirdiğiniz truffle karışımınından fındık büyüklüğünde parçalar kopartarak elinizin içinde yuvarlayın. Dilediğiniz karışıma,( fındık, fıstık, ceviz, hindistan cevizi, kakao gibi) bulayarak kağıt kapların içine koyup servis yapın.

Afiyet olsun.
0 Responses