Bu reçeteyi geçen gün kahve içmeye gittiğim bir arkadaşımdan edindim. Kahvenin yanında inanılmaz güzel olmuştu. Kıyır kıyır ağızda dağılan, kapaklı bir kutuda ya da kavanozda saklandığında bir kaç gün tazeliğini kaybetmiyen bir kurabiye. Küçük ebatlarda yaparsanız deyim yerindeyse lokmalık oluyor.








1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
150 gr. oda ısısında tereyağ
4 yemek kaşığı sıvı yağ
5 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı ılık su
2 tatlı kaşığı neskafe
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Üzeri için:
Fındık

Derin bir kase içine un hariç bütün malzemeleri koyun. Azar azar unu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayan bir hamur hazırlayın. Hazırladığınız bu hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar kopartarak elinizin içinde yuvarlayın. Orta kısımlarına parmağınızla bastırıp çukur açtıktan sonra, fındık yerleştirin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derece ısılı fırında pembeleşene kadar pişirin. Pişen kurabiyeleri ızgara telinin üzerine alarak soğumaya bırakın. Kurabiyeleriniz servise hazır.





Afiyet olsun.

0 Responses