Frambuazın muhteşem kokusu ve tadı, sütlü bir tatlı ile birleşince ortaya bu güzelim kup çıkıyor. Meyveli oluşundan dolayı bir o kadar da hafif bu tatlı, tatlı sevmeyenleri bile memnun edecektir.





1 lt. süt
2 kahve fincanı silme un
3 kahve fincanı toz şeker
1 paket vanilya
1 kahve fincanı toz badem
1 poşet krem şanti
100 gr. tereyağ

Sosu İçin;
350 gr. frambuaz (taze ya da dondurulmuş olabilir)
1/2 çay bardağı pudra şekeri

Süslemek İçin;
Frambuaz taneleri
File ya da toz badem


Tencere içine yağı koyarak eritin. Unu ilave ederek sararana kadar kavurun. Sütü ekleyip çırpma teli ile sürekli karıştırarak, unu süte yedirin. Toz şekeri , vanilyayı ve toz bademi ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin.

Pişirdiğiniz muhallebiyi bir çırpma kabına alın. Toz krem şantiyi muhallebiye ekleyip,  mikser ile en az 5 dakika çırpın. Servis yapacağınız kase ya da bardaklara bölüştürün. Oda ısısına gelene kadar soğumaya bırakın.

Sosunu hazırlamak için, meyveleri ve pudra şekerini mutfak robotuna koyarak pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştırın.

Hazırladığınız sosu muhallebinin üzerine dökün. Badem ve frambuaz taneleriyle süsleyip bir kaç saat dolapta dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
0 Responses