Kıymayı, baharat, mantar ve peynir ile buluşturarak yaptığımız güzel ve değişik bir köfte çeşidi. Bu yemeği çeşitli pilavlar, garnitürler eşliğinde servis edebileceğiniz gibi daha önce tarifini verdiğim kremalı patates püresi ile de servis ettiğinizde birbirine uyumunu çok beğeneceğinize eminim.








Köfte İçin;
500 gr. kıyma
2 dilim bayat ekmek
1/2 demet maydanoz
1 yumurta
Tuz
Karabiber
1/2 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı köfte baharatı
1 adet kuru soğan



Mantarlı Harç İçin;
400 gr. mantar
1 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı krema
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz


Üzeri İçin;
Rendelenmiş kaşar peyniri

Kıymayı derin bir kaseye alarak üzerine kuru soğanı rendeleyin, yumurtayı kırın.Islatıp suyunu sıktığınız ekmekleri, yıkayıp ince kıydığınız maydanozu ve baharatları da ekleyip iyice yoğurun. Mandalina büyüklüğünde parçalar kopartarak, elinizin içinde ortası çukur kalacak şekilde köfteler hazırlayıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.





Önceden ısıtılmış 200 derece ısılı fırında rengi dönene kadar pişmeye bırakın.

İç harcını hazırlamak için mantarları yıkayıp ince dilimleyin. Soğanı küp küp doğrayın. Tereyağı bir tavada eritin. İçine soğanları koyarak kavurun. Kavrulan soğana dilimlediğiniz mantarları ekleyip soteleyin. Mantarlar suyunu salıp çektikten sonra kremayı ekleyin. Tuz ilave ederek tatlandırın.

Hazırladığınızbu harcı fırında pişmekte olan köftelerin ortalarına paylaştırın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serperek tekrar fırında peynirler eriyene kadar pişmeye bırakın.








Peynir eridikten sonra köfteleri fırından çıkartarak, sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

0 Responses