Bu yemeği workshop da Arda Türkmen ile beraber yapmıştık. Çok pratik, bir o kadar da lezzetli, nefis bir yemek. Hele davet sofralarınızda, zaman almadan kolayca hazırlanabildiğinden tercih edebilirsiniz. Garnitürü de içinde olduğundan ayrıca yanına ilave bir hazırlık yapılmasına da gerek kalmıyor.






2 adet kuzu incik
2 bardak su / et suyu kullanırsanız tadı daha güzel oluyor
1 yemek kaşığı tereyağ
2 diş sarmısak
10 adet arpacık soğan
1 dal taze biberiye
4 adet taze patates
2 adet havuç
Tuz
Karabiber

Terbiyesi İçin;
2 adet yumurta sarısı
1/2 limonun suyu


Öncelikle etleri bir tava içine koyarak orta ateşte renkleri dönünceye kadar kızartın. Bu yapılan mühürleme dediğimiz işlem, etlerin haşlandığı zaman ızgara tadında olmasını sağlıyor.





Mühürleme işlemi gerçekleşirken, soğan ve sarmısakların kabuklarını soyun. Soğanları bütün, sarmısakları bıçakla ezerek, tereyağ ile birlikte tencere ya da düdüklü tencereye alarak kavurun. (Bu yemekte düdüklü tencere kullanmak pişirme süresini çok kısaltıyor)  Havuçların kabuklarını soyduktan sonra 2 cm. kalınlığında kesin. Patatesleri iyice yıkayıp, topraklarından arındırdıktan sonra soymadan iri küpler halinde keserek soğanlara havuçlar ile beraber ekleyip kavurmaya devam edin.









Tuz ve karabiberle tatlandırın. Mühürlenen etleri, biberiyeyi ekleyin. Et suyunu da ilave ettikten sonra düdüklü tencerede 40-50 dakika kadar pişirin.

Etiniz pişince terbiyesini hazırlamak için ayrı bir kapta yumurta sarıları ile limon suyunu çırpın. Etin suyundan azar azar karışıma ekleyerek karıştırın ve ısılarını eşitleyin. Sonra terbiyeyi tencereye boşaltın. Üzerini kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
0 Responses