Bir çok fastfood dükkanında küçük kaplarda satılan, yemeye doyulmayan salata. Temel bir kaç sebzenin dışında, içine konulan şeker sayesinde muhteşem oluyor. Başroldeki lahananın faydalarını saymaya gerek yok sanırım. Özellikle et yemeklerinin (özellikle tavuk) yanında, ana yemeğe eşlik eden güzel bir tamamlayıcı lezzet olmasının yanı sıra tek başına da doyurucu, hazırlaması çok kolay bir salata. Dikkat etmemiz gereken tek şey tüm malzemeleri çok ince doğramak, gerisinde de afiyetle yemek :)





1/4 beyaz lahana
2 adet havuç
1 adet küçük kuru soğan
3 kaşık mayonez (yağ oranı daha düşük olacağından light mayonez tercih edebilirsiniz)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı sirke
Tuz

Lahanayı çok ince şeritler halinde keserek (köklü olan sert kısımlarını kullanmadan) yıkayıp, süzgeçte bir müddet bekleterek suyunun süzülmesini sağlayın. Derin bir kase içine kabuklarını soyduğunuz havuçları rendenin orta genişlikteki bölümünden rendeleyin. Kuru soğanı kabuğunu soyup, küçük bir tencere içinde kaynattığınız suyun içinde yaklaşık olarak 5 dakika bekletin, soğuttuktan sonra çok küçük küpler halinde havuçların içine doğrayın. Suyunu süzdüğünüz lahanayı, sirke, mayonez, hardal, şeker ve tuzu da havuçların içine ilave ederek tüm malzemeleri karıştırın.

Hazırladığınız bu karışımı bir müddet kasenin içinde beklettiğinizde göreceksiniz ki lahana durdukça suyunu salacak ve salatanzın sosu kendiliğinden sulanacaktır.

Afiyet olsun.
0 Responses