Adını içindeki neskafeden alsada, çayın yanına da çok güzel arkadaşlık ediyor. İçindeki çikolatanın dayanılmaz cazibesini de söylemek gerek.







180 gr. oda ısısında tereyağ
180 gr. pudra şekeri
5 adet yumurta
1 yemek kaşığı kakao
200 gr. un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya veya 1 çay kaşığı vanilya özütü
80 gr. bitter çikolata
1 yemek kaşığı neskafe

Kekin hamurunu hazırlamaya başlamadan çikolatayı eritmekle işe başlayalım. Su dolu bir tencereyi ateş üzerine koyarak, üzerine başka bir kap oturtun ve bu kabın içerisine çikolatayı iri parçalara bölerek koyun. Suyun buharıyla çikolatanın erimesini sağlayın. (Benmari usulü)

Bu işlemin ardından artık hamru hazırlamaya başlayabiliriz.
Tereyağını çırpma kabına alarak, pudra şekeri ile iyice çırpın. Yumurtaları içine teker teker kırıp çırpın. Başka bir kasede karıştırdığınız un, kabartma tozu ve vanilyayı yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın. Hazırladığınız bu hamuru iki eşit parçaya ayırın. Hamurun bir parçasına neskafeyi ekleyip çırpın. Yağlayıp unladığınız kek kalıbının içine dökün.

Kalan diğer kek hamuruna benmaride erittiğiniz çikolatayı ve kakaoyu ekleyip çırpın. Neskafeli hamurun üzerine dökün.

Kek kalıbını 150 dereceli ısıtılmış fırına koyup, 40-45 dakika arası pişmeye bırakın.

Soğuttuğunuz kekinizi dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.
0 Responses