Kavanoz ya da kutu içinde sakladığınızda 10 gün kadar tazeliğini kaybetmeyen kıtır kıtır bir kurabiye. Üzerindeki damla çikolata ile tatlı krizlerinde el altında olmasında fayda var :) Yapımı da bir o kadar kolay.




250 gr. oda ısısında tereyağ
4 yemek kaşığı nişasta
2 adet yumurta

1 kahve fincanı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kakaolu puding
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

Üzeri İçin;
Damla çikolata

1 bütün yumurta ve 1 yumurtanın sarısını, unun ve damla çikolatanın dışında kalan malzemelerle birlikte bir kase içinde karıştırın. Bu karşıma azar azar un ilave ederek, ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.

Yoğurduğunuz bu hamuru, unlanmış tezgah üzerinde merdane yardımıyla açın. Kurabiye kalıpları ya da bardakla keserek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Eğer hamuru açıp kalıpla kesmeye zamanınız yoksa, hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar kopartarak, elinizde yuvarladığınızda da kurabiyenizin lezzetinden kaybınız olmayacaktır.

Üzerine yumurta akı sürün, çikolata parçalarından koyun.

180 dereceli önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Pişirdiğiniz kurabiyeleri ızgara telinin üzerine alarak soğumaya bırakın.

Afiyet olsun.

0 Responses