Çay sofraları için hazırlaması pratik, tadı nefis, yeşillik cümbüşü tuzlu bir kek. Çocuklarımızın beslenmeleri için de kullanabileceğiniz bu tarifi, özellikle konuklarınızı ağırlayacağınız kahvaltı sofralarınızda da denemenizi öneririm.










4 adet yumurta
3 su bardağı un
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
100 gr. beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
3 dal yeşil soğan
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin;
Susam
Biberiye


Yumurtaları bir çırpma kabına kırarak çırpın. Süt, yoğurt, sıvı yağı ilave ederek bir kaç dakika daha çırpın. Başka bir kasede karıştırdığınız un, kabartma tozu, tuz ve karbonatı sıvı karışıma ilave ederek karıştırın.

Yıkayıp suyunu süzdüğünüz maydanoz, dereotu ve taze soğanı ince kıyarak hamur karışımına ekleyip spatula yardımıyla karıştırın.

Son olarak bu karışıma çatalla ezdiğiniz beyaz peyniri ekleyip, hamuru iyice karıştırarak, yağlayıp unladığınız kek kalıbına dökün. Üzerine biraz susam ve biberiye serptikten sonra 175 dereceli ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Oda ısısında soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.
0 Responses